dinsdag 5 november 2013

Website gewijd aan Oldenburgse emigranten

Situering Hertogdom Oldenburg
De Oldenburgische Gesellschaft für Familienkunde beheert een speciale website over Oldenburgse emigranten: Auswanderer aus dem Grossherzogtum Oldenburg. Van de speciale website bestaan naast een Duitse ook een Nederlandstalige, Engelstalige en Spaanstalige variant.

Het Hertogdom Oldenburg (Wikipedia) is genoemd naar de Stad Oldenburg. Het voormalige hertogdom ligt in het noorden van Duitsland en strekt zich uit van het waddeneiland Wangerooge en Bremerhaven in het noorden tot het stadje Damme in het Zuiden. Tegenwoordig maakt het deel uit van de Duitse deelstaat Nedersaksen.

De database op de emigrantenwebsite bevat 68.381 namen (stand 5 nov. 2013) en groeit nog steeds. Het betreft niet alleen de emigranten zelf, maar ook hun (buitenlandse) echtgenoten en in het buitenland geboren gezinsleden.
Uitgaande van plaats van overlijden (de vermelding NL) bevat de database maar liefst 2.754 personen die in Nederland overleden zijn. Dit zijn deels de emigranten en deels hun gezinsleden. De database bestrijkt de periode van de 17e eeuw tot heden, met een sterke nadruk op de 18e en 19e eeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten