donderdag 26 september 2013

Opening Red Star Line Museum in Antwerpen

28 september gaan de deuren open van het Red Star Line Museum in Antwerpen. Internationale journalisten hebben al enthousiast gereageerd op dit Ellis Island van België. Het museum wordt feitelijk een soort  'omgekeerde Ellis Island'.  

Met de scheepvaartmaatschappij Red Star Line (een soort Belgische Holland America Line) vertrokken ca. 2 miljoen Europeanen richting Amerika om in de Nieuwe Wereld een nieuw bestaan op te bouwen. Het  museum wil de geschiedenis van de Red Star Line en de trans-Atlantische migratie zo volledig mogelijk belichten en documenteren. 

In samenwerking met Familiekunde Vlaanderen worden gegevens en gedigitaliseerde documenten bijeengebracht over mensen die vanuit België emigreerden. Bezoekers van het museum kunnen er dan op zoek naar hun familiegeschiedenis. Het Red Star Line Museum en Familiekunde Vlaanderen hebben hierover een overeenkomst gesloten.

Op de eigen website van het museum staat een mooie lange trailer van een documentaire over Red Star Line. Deze kunt u ook onderstaand bekijken. 


RED STAR LINE - extended trailer from Frederik Nicolai on Vimeo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten