woensdag 19 juni 2013

Website Slavernij en Jij gelanceerd

Deze week is de website Slavernij en Jij gelanceerd. De website is ontwikkeld door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) ter gelegenheid van het herdenkingsjaar waarin het 150 jaar geleden is dat Nederland de slavernij afschafte in haar koloniën.


Slavernij en Jij is bedoeld als dé educatieve website waarop iedereen terecht kan voor basisinformatie over ons slavernijverleden. Een groot aantal wetenschappers en deskundige auteurs werkten mee aan de website. Op Slavernij en Jij kunnen jongeren op een prikkelende en interactieve manier kennismaken met dit deel van de vaderlandse geschiedenis in al haar facetten. Ook worden actuele thema’s besproken zoals racisme, identiteit en moderne slavernij.

De website is met name bedoeld voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Het biedt hen informatie voor het maken van een werkstuk. Naast algemene informatie over het slavernijverleden is er op de website ook een educatieve game voor smartphones en tablets. Uiteraard maakt de site veelvuldig gebruik van social media. Ook voor volwassenen is Slavernij en Jij heel interessant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten