dinsdag 17 april 2012

Een historische reisgids naar Nederlands New York

Vorige week verscheen de historische reisgids Nederlands New York. Een reisgids naar het erfgoed van 'Nieuw Nederland". New York City, Hudson Valley, New Jersey, Delaware. Het betreft de Nederlandse vertaling van de Engelstalige reisgids Exploring Historic Dutch New York: New York City, Hudson Valley, New Jersey and Dalaware.

Deze historische reisgids biedt een compleet overzicht van het Nederlandse erfgoed in New York en omgeving. Diverse beschreven tochten door New York City, de Hudson Valley,New Jersey en delen van Delaware nemen de lezer mee naar de zichtbare overblijfselen van de zeventiende eeuwse Nederlandse kolonie en diens cultuur. Daarnaast belicht het in thematische artikelen een aantal uiteenlopende aspecten zoals belangrijke historische Nederlandse hoofdrolspelers, de Nederlandse kunst in het Metropolitan Museum of Art, de Nederlandse oorsprong van de donut, de ‘Holland mania’, de invloed van Nederlandse architectuur in de VS en vele Amerikaanse woorden afgeleid van het Nederlands.
De gids bevat veel fotomateriaal en overzichtskaarten. Leuk voor Nederlanders die de stad of de regio New York bezoeken.

Nederlands New York. Een reisgids naar het erfgoed van 'Nieuw Nederland", ISBN 9789077322901, 253 pag.'s. Prijs € 22,50, verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

2 opmerkingen:

 1. Deze site geeft een goed reisgids overzicht.

  Dit is een goed artikel en ben van plan hem te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.wereldreisgids.nl/reisgids/?tt=734_0_93000_&r=%2Fverenigde-staten%2F

   Deze site gaf ook het resultaat waar ik naar zocht

   Verwijderen