dinsdag 4 oktober 2011

Reizende interactieve tentoonstelling over migratie in Limburg

Limburg heeft vanwege haar ligging en politieke positie al eeuwenlang te maken met de komst van mensen van elders. Vooral migranten uit buurlanden Duitsland en België komen en gaan in een continue stroom. Vanaf de tweede helft van de twintigste eeuw komen ook veel migranten uit Midden-, Oost- en Zuid-Europa en Noord-Afrika naar Limburg, deels samenhangend met de grote vrag naar arbeidskrachten in de voormalige steenkoolmijnen. Migratie is daarmee onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Limburg.

 Met het project Kleur bekennen besteedt het Limburgs Museum aandacht aan deze bijzondere geschiedenissen. De reizende tentoonstelling ‘Een karavaan van komen en gaan’ gaat over de dromen en verwachtingen, over de reis naar Limburg en over het werkelijke leven van migranten en hun kinderen in onze provincie. Migranten vertellen in intieme portretten hun persoonlijke verhalen. Via verschillende spellen nodigen we bezoekers uit ook zelf na te denken over keuzes: wat zou je doen als je als nieuwkomer in Limburg aan zou komen, welke keuzes zou je maken?
Tijdens de Maand van de Geschiedenis (oktober 2011) is de tentoonstelling te bezoeken in de Bibliotheek Kerkrade-Centrum, Einderstraat 21 6461 EM Kerkrade.

Op de website van Kleur Bekennen van het Limburgs Museum staat informatie hoe deze reizende tentoonstelling naar een nieuwe locatie te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten