maandag 22 augustus 2011

Notulen Kerkbestuur Protestantse Kerk in Indië in WO-II

Op de website SGPI zijn de Notulen van het Kerkbestuur van de Protestantse Kerk in Indië uit de oorlogsjaren als PDF digitaal te raadplegen
De transcripties zijn gemaakt door Hendrik Niemeijer.

In 2010 verscheen een boek van de hand van Hendrik Niemeijer over dik vier eeuwen Protestantse Kerk in Indië, de oudste kerk in Azië.  In het boek een compacte geschiedenis van de Protestantse Kerk vanaf de VOC-tijd tot 1950. Het boek is echter in eerste instantie een inventaris: Archief van het Bestuur over de Protestantse Kerk in Nederlands-Indië (PKNI) 1844 - ± 1950. (ISBN 978-979-3914-69-5) Het archief berust bij het Arsip Nasional Republik Indonesia (ANRI) in Jakarta. Het boek is tweetalig uitgegeven.

Veel aandacht is er in het boek voor het wedervaren van de Protestantse Kerk tijdens de oorlog. In het boek is een lijst van 252 documenten opgenomen betreffende de tijd van de Japanse bezetting (1942-1945). Deze documenten zijn in te zien op de bijgeleverde DVD. Een overzicht van die documenten is ook te zien op website SGPI, gewijd aan de geschiedenis van de Protestantse Kerk in Indië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten