woensdag 8 juni 2011

Documentaireserie over vrouwen van Turkse en Marokkaanse gastarbeiders

In de zesdelige NTR-documentaireserie ‘De IJzeren Vogel’ wordt het verhaal verteld van de eerste generatie vrouwen van Turkse en Marokkaanse gastarbeiders. Zij noemden het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht 'de ijzeren vogel'. In de documentaireserie krijgen deze vrouwen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal van hun leven. Over de grote verschillen tussen ‘hier en daar’ en wat hen in het leven geluk en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende verhalen waarin ook de liefde een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in de relatie tot hun echtgenoten die vaak andere mannen waren geworden in de jaren dat ze al in Nederland waren. Naïma Azough en Kivilcim Özmen hebben de interviews met de vrouwen afgenomen.

Op een speciale website is wekelijks een blog van de maaksters van de documentaire te lezen over hun visie op de thema’s die behandeld zijn in de interviews.

De serie wordt uitgezonden op 6 opeenvolgende zaterdagen bij de NTR op Ned. 2 om 12.00 uur. De uitzenddatums zijn 4 juni, 11 juni, 18 juni, 25 juni, 2 juli en 9 juli. De thema's zijn huwelijk, migratie, kinderen, vrouw zijn, werk en ouder worden. De eerste aflevering ('huwelijk') is onderstaand terug te zien of via Uitzending Gemist.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

1 opmerking:

  1. Geweldig om naar te kijken... Ook mijn moeder is één van hen. Bedankt hiervoor.

    BeantwoordenVerwijderen